Krijimi i filmave vizatimorë cilësorë për fëmijë, që përkëdhelin shpirtin fëminor për ta çlodhur dhe për ta frymëzuar atë, ishte një ndër qëllimet kryesore të përpjekjeve tona, të cilat u realizuan me lejen dhe dakordësinë e Mitropolisë së Shenjtë të Glyfadas, Voulas, Ellinikou, Vouliagmenis dhe Varis, nën kujdesinë e priftit, At Konstantinou Stratigopoulou, kryetari i Mitropolisë së Shenjtë të Sipërme.

Burim frymëzimi ishin shkollat e katekizmit të enorisë, aty ku shërbeu i bekuari Konstantinos Stratigopoulos, ku dhe ka me shumë se 600 fëmijë. Me shembullin e tyre, klerikët dhe katekistët iu kujtojnë prindërve dhe kujdestarëve se fëmijët janë një dhuratë dhe një mundësi shenjtërimi, ndërsa te vetë fëmijët ata shohin jetën e shenjtorëve si një shembull i pastër dhe i ndritshëm i jetës bashkëkohore.

Vizualizimi i jetës së Shën Gerasimit dhe një pjese të rrugëtimit të Apostull Pavlit (marshimi nga Damasku deri në Akropoli) tregon jetesën e Shenjtorëve të Ortodoksisë sonë, pa përshtatje, por duke përdorur si burim vetëm Sineksaritë dhe Biblën e Shenjtë.

Për animacionin u kujdes Theodoros Sarafis, ndërsa muzikën e kompozoi Christos Maragkoudakis. Për redaktimin e skenarit u kujdes Panagiota Xli-Koutsomixali.

Nevoja për stimuj cilësorë na bëri që të prodhojmë edhe filmin me titull „Antipërralla për Krishtlindjen“. Filmi bazohet në librin e Ilias Boulgarakis, me titull „Një Trini dinjitoze“, ndërsa për skenografinë u kujdes i bekuari Konstantinos Stratigopoulos. Në vigjilje të Krishtlindjes... krimbat janë në rrezik... „unë nuk jam krimb dhe as njeri“ (Psalmi 226). Dinjiteti i njeriut nuk mund të pajtohet me shpëtimin e njerëzimit. Duhet pajtim, bamirësi, dashuri... „Përgatitu, Bethlehem, u çel Edeni për të
gjithë. Hijesohu, Efratha, se nga Virgjëresha në shpellë u lulëzua tash druri i jetës sonë;
barku i saj është mendërisht Parajsë...“