Η δημιουργία ποιοτικών παιδικών κινουμένων σχεδίων, με σεβασμό στην παιδική ψυχή προκειμένου να την αναπαύσουν και να την εμπνεύσουν, ήταν ένας από τους πρωταρχικούς στόχους της προσπάθειας μας, που έγινε με την άδεια και την σύμφωνη γνώμη της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδας, Βούλας, Ελληνικού, Βουλιαγμένης και Βάρης, και με την αιγίδα του ιερέως, πατρός Κωνσταντίνου Στρατηγόπουλου, πρωτοπρεσβυτέρου της ως άνω Ιεράς Μητροπόλεως. Πηγή έμπνευσης ήταν τα κατηχητικά σχολεία της ενορίας που υπηρετεί ο π. Κωνσταντίνος Στρατηγόπουλος, που απαριθμούν πάνω από 600 παιδιά. Οι κληρικοί και οι κατηχητές με το παράδειγμα τους υπενθύμιζαν στους γονείς και κηδεμόνες ότι τα παιδιά είναι δώρα και ευκαιρία αγιοποίησης ενώ στα ίδια τα παιδιά προβάλαν τη ζωή των αγίων ως καθαρό, φωτεινό πρότυπο σύγχρονης ζωής. Η οπτικοποίηση της ζωής του Αγίου Γερασίμου και μέρος περιοδείας του Αποστόλου Παύλου (πορεία από τη Δαμασκό μέχρι την Ακρόπολη) προβάλλει το βίο των Αγίων της Ορθοδοξίας μας, χωρίς διασκευές χρησιμοποιώντας ως μόνη πηγή τα Συναξάρια και την Αγία Γραφή. Το animation ανέλαβε ο Θοδωρής Σαράφης ενώ τη μουσική συνέθεσε ο Χρήστος Μαραγκουδάκης. Την επιμέλεια του σεναρίου είχε η Παναγιώτα Κουτσομιχάλη.


 

Όσιος Γεράσιμος ο Ιορδανίτης


 Animation     18'

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Σαράφης

Μουσική: Χρήστος Μαραγκουδάκης

Σενάριο: Παναγιώτα Χλή-Κουτσομιχάλη

 

 

ΠΛΟΚΗ

 

Η παρακοή του πρώτου ανθρώπου δεν εξαγρίωσε μόνο τους ανθρώπους αλλά επεκτάθηκε σε όλη τη φύση. Η αγιότητα όμως εξημερώνει και τα άγρια θηρία. Μια απίστευτη και συγκλονιστική ιστορία με πρωταγωνιστή ένα λιοντάρι και τη σιωπηρή υπακοή του στον Άγιο Γεράσιμο Ιορδανίτη. Η ιστορία είναι βασισμένη στο συναξάρι του Αγίου.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 


Απόστολος Παύλος


 Animation     28'

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Σαράφης

Μουσική: Χρήστος Μαραγκουδάκης

Σενάριο: Παναγιώτα Χλή-Κουτσομιχάλη

 

 

ΠΛΟΚΗ

 

H πορεία του Αποστόλου Παύλου από τη Δαμασκό μέχρι την Ακρόπολη. Μια μικρή απόπειρα να αναδειχθεί το μέγεθος και ο όγκος των κατορθωμάτων του Αποστόλου Παύλου αλλά και ο πόνος της προθυμίας του. Τι ήταν αυτό που άγγιξε την καρδιά του και από το ένα άκρο πήγε στο άλλο; Ακούγοντας μια φωνή «Σαούλ Σαούλ γιατί με καταδιώκεις» έκανε την ερώτηση «Ποιος είσαι Κύριε;». Έτσι άνοιξε την καρδιά του στη λαμπρότητα του φωτός εκείνου που τον οδήγησε να κατηχηθεί και να βαπτιστεί από τον Ανανία, να ζήσει ασκητικά πολλά χρόνια στην έρημο της Αραβίας και να ξεκινήσει τις περιοδείες του ανοίγοντας έτσι το δρόμο του Χριστιανισμού στην Ευρώπη. Μέρος αυτού του δρόμου θα θέλαμε να είμαστε και εμείς... να γίνουμε το φως των ανθρώπων μοιάζοντας στον Απόστολο Παύλο που ζούσε μέσα στο Χριστό και ζούσε μέσα του ο Χριστός.

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

 


Άγιος Νικόλαος


 Animation     32'

 

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Σαράφης

Μουσική: Χρήστος Μαραγκουδάκης

Σενάριο: Παναγιώτα Χλή-Κουτσομιχάλη

 

 

ΠΛΟΚΗ

 

Ο Άγιος Νικόλαος γεννήθηκε στα Πάταρα της Λυκίας, γύρω στο 250 μ.Χ. στη Μικρά Ασία, και η Εκκλησία μας τον τιμά στις 6 Δεκεμβρίου. Στην τρίτη μας αυτή παραγωγή που αφορά την ζωή κάποιου Αγίου, προσφορά μας στα παιδιά, παρουσιάζουμε στιγμιότυπα της ζωής του Αγίου Νικολάου, προστάτη των θαλασσινών όπως τον επικαλείται ο λαός μας, και όχι μόνον, αναφορικά με την πίστη του και την αγάπη του στον Χριστό, την ελεημοσύνη του στους ανθρώπους, άλλοτε οικονομική και άλλοτε θεραπευτική, την εκλογή του στο ανώτατο αξίωμα του Αρχιερέα, την ενεργό συμμετοχή του στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο αλλά και την σύλληψη και την φυλάκιση του σε διάφορες περιστάσεις. Οι Άγιοι, ζωντανές Εικόνες της Εικόνας του Χριστού, συνεχίζουν να μας συνοδεύουν και μετά την κοίμηση τους, και να έχουν σημαντικό και προστατευτικό ρόλο στη ζωή μας, όποτε τους το ζητάμε. Ευχόμαστε να απολαύσετε και να ωφεληθείτε από αυτήν την προσπάθεια μας, να γνωρίσετε έναν ακόμη Άγιο, και να τον έχετε προστάτη στη ζωή σας!

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ